Støtte og Opmuntring Til Din Teenagekører

Din teenager er klar til at begive sig ud på en spændende ny rejse: at blive en lovlig bilist med kørekort. De fleste forældre hjælper deres børn med at finde en køreskole. Bor du f.eks. i Nærum er det sandsynligt at du søger efter køreskole Nærum  og vælger en af de mange muligheder, som dukker op. Mange nye bilister forestiller sig den frihed og uafhængighed, der følger med denne mulighed. På den anden side er andre måske usikre på, om de har færdighederne eller selvtilliden til at sætte sig bag rattet og håndtere overfyldte motorveje, mens de undgår aggressive bilister. Vi ønsker, at dine teenagere skal føle sig trygge bag rattet, og du kan hjælpe dem med at nå dette mål.

Fastsæt Grundreglerne

Reglerne for at køre bil skal være ganske stramme og gælde for alle i køretøjet. Det betyder, at de alle skal være bekendt med praksis og være enige om at følge den, hvis de kører sammen med kammerater. Du kan lave alle de regler, du vil. Det anbefales dog at følge noget i retning af disse:

– Spænd altid sikkerhedsselen.

– Tag altid hensyn til chaufførens krav.

– Hold underholdningen (musik osv.) på en acceptabel lydstyrke.

– Opfør dig aldrig uberegneligt.

– Kør aldrig faretruende.

– Tal aldrig i telefon eller send sms’er, mens du kører.

– Disse retningslinjer vil hjælpe dig med at fastlægge og styrke forventningerne.

Gør Kørslen Behagelig

Holdstart | Alliance Trafikskole

Mange nye teenagekørere er nervøse bag rattet, og de begynder at overtænke hvert eneste skridt, hvilket mindsker deres reaktionsevne og øger risikoen for dem. Men hvis de har det sjovt, vil de være mere selvsikre på vejen. Du kan gøre kørslen sjovere uden at gå på kompromis med dine sikkerhedsstandarder ved at gøre et par enkle ting.

Søg efter måder at styrke positiv adfærd på

Du kan give positiv forstærkning ved at lempe nogle af dine regler og begrænsninger, hvis dit barn viser, at det tager reglerne alvorligt og viser sig at være en sikker og ansvarlig bilist. Eller blot ved at give dem lov til at køre oftere. Teenagere vil få færdigheder, som vil være til gavn for dem hele livet igennem i denne periode. Det er afgørende at forbinde positiv kørsel med glade associationer. Køreskolen vil også informere dig om pris kørekort.

Fastsæt Dine Mål

Ifølge statistikker øges en unges chancer for at blive involveret i en dødelig hastighedsrelateret ulykke væsentlig større, når de f.eks. er påvirket af stoffer eller alkohol. Du kan være med til at mindske denne risiko betydeligt, hvis du har gjort det klart for dem, hvordan de skal opføre sig bag rattet, uanset om de er alene eller sammen med en passager. Det handler om at definere disse forventninger og gøre det klart, at de mister deres rettigheder, hvis de ikke lever op til dem. Når de lever op til disse forventninger, bør du naturligvis belønne dem.

Udvikling af Selvsikre Og Sikre Bilister

Ægte selvtillid er afgørende for sikker kørsel. Takket være din støtte og opmuntring og vores disciplinerede læseplan kan vi skabe en generation af chauffører, der altid sætter sikkerheden i første række. Du kan hjælpe din teenager med at føle sig tryg bag rattet, så han/hun træffer kloge valg, modstår gruppepres og holder øjnene på vejen. Din teenager vil snart køre selv. Din indflydelse vil dog altid være med dem i en eller anden form.